Energie vergelijken loont

Veel Nederlandse huishoudens wisselen niet van energieleverancier. Dit is zonde, want de huishoudens die nog nooit zijn overgestapt of zelfden wisselen, laten honderden euro’s bij hun energieleverancier liggen. Hier kan je achter komen door te starten met energie vergelijken. Je ziet vrijwel meteen dat je tot wel honderden euro’s kunt besparen. Simpel weg door het verlagen van je energietarieven.

Overstappen loont voor iedereen

Bijna alle consumenten kunnen door middel van een overstap besparen op de energierekening. Huishoudens die nog nooit zijn overgestapt, kunnen het meeste besparen. Huishoudens die meerdere keren zijn overgestapt, zullen tot wel 300 euro kunnen besparen. Bijna twee op de drie consumenten zit namelijk nog steeds bij dezelfde energieleverancier als tien jaar geleden. Het is dus bijna zeker dat je kunt besparen door te starten met energie vergelijken.

Gebruik een vergelijker voor een makkelijke overstap

Wanneer je gaat energie vergelijken, kun je dit zelf doen of door middel van een energievergelijker. Gebruik hiervan maken scheelt je een hoop werk en tijd. Het enige wat je namelijk hoeft te doen is het invullen van een recentelijk energieverbruik, postcode en je huisnummer. Aan de hand van deze gegevens gaat de vergelijker voor je aan de slag om meer dan 23 energieleveranciers voor je op een rijtje te zetten. Ook krijg je direct drie aanbiedingen te zien die het beste bij je verbruik passen. Wil je overstappen? Dan kun je dit via de vergelijker regelen. Je oude contract wordt opgezegd en je nieuwe contract wordt aangevraagd. Na veertiendagen wettelijke bedenktijd geef je je meterstanden door en je overstap is regelt. Zo makkelijk is een overstap na het energie vergelijken.

Start met energie vergelijken

Overtuigd van het nut van energie vergelijken? Start dan vandaag nog met het maken van een vergelijking. Je bespaart tot wel 300 euro op je energierekening en profiteert van voordelige energietarieven voor een langere periode. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt voor je gas en stroom. Binnen 5 minuten kun je deze besparing al gerealiseerd hebben en kun je je tijd besteden aan zaken die er echt toe doen. Energie vergelijken loont, ook voor jou!